Sunday, August 17

Sakit Hati

Sakit tak hati?
Sakit

Boleh tak sakit tu baik sendiri?
Tak

Dah tu pujuk la?
Taknak

Dah tu sampai bila?
entah...biarlah sampai bila-bila

Macam tu sekali?
Biarlah macam tu sekali. Tak penting pun kita. Yang dihadap tiap2 hari pun bukannya kita...

Kenapa pulak?
Yelah. Memang bukan kita. Sebut 'sayang' pun jarang. 'Cinta' lagilah, tak pernah rasanya. Peluk sebulan sekali itupun bila mintak. Rasanya kalau takde pun takpe. Sebab macam tak penting. Kita ni ibarat kalau ada, adalah. Tak ada pun tak pe...tapi kalau ada, boleh le jadi hamba dia. Yelah tukang urus hidup dia. Macam nak lengkapkan hidup dia tapi macam barang tak berharga..lebih kepada melungkut ditepi gantang..

Aik...parah ni...
Memang parah. Cuma yang rasa kita bukannya dia...

*Dialog satu drama yang terkesan pada hati



Ibu Muhsina

1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete