Monday, November 5

O.M.G

Lama ek berkabung...

Takde la lama berkabung. Tapi sibuk tak tahu nak kata apa sekarang ni. kerja-kerja di opis. Business tudung. Hal-hal org nak kawen (adik ibu la, ibu dah beranak empat wpun org kata 'eh yu anak empat. mcm bukan anak empat je'...eh!! apa! macam anak sepuluh ke? eskuis me!...hahahahaha)

Ibu berpegang pada 'Mati itu Pasti'

Kita semua pun akan meninggalkan dunia yang lalai ini. Cuma tak tahu bila je. Jadi kabung lama2 pun tak elok jugak. Life goes on...

Kelmarin-kelmarin bangun pagi. Ibu dapat sms tentang kematian. Muda lagi. Baru 22 tahun. Meninggal kerana ususnya bocor. Macam mana usus boleh bocor? hmm...itu akan dicerita kemudian nanti sebab ada kena mengena dengan pengambilan makanan dan diet seharian kita. Scary tak? Rasullah saw pernah bersabda yang semua penyakit berpunca dari perut. Maknanya semua penyakit berpunca dengan apa yang kita makan. Maknanya jangan pakai sedap mulut makan. Kena tengok nutirsi, kena tengok kandungan, kena tengok pemgambilan had, kena tengok imbangan diet....dan macam-macam lagi.

Dan bila sebut je diet, kita mesti cebik. Aku nak diet tapi... diet sehari tapi nak turun sampai 5 kg.

Helllooo...ternak lemak pun ambil masa kan, so diet pun ambil masa jugak.

Tapi ini bukan apa yang ibu nak cerita. Tajuk O.M.G adalah tajuk yang terperanjat gitu kan. Of course takde kena mengena dengan diet or pemakanan or cerita Cik Tan yang tak sudah-sudah.

Ibu nak cerita pasal entry yang ini : http://cikgeligeli.blogspot.com/2012/10/keluh-kesah-mengarut.html

To make the story short.

Perlu ke sebenarnya Puan Lady-hot-of-the-year siarkan emel peribadi mamat tu pada dia? okla she's hot. she sexy, she's everything a guy want(ye ke?)...but it's not ok when it comes about ethical

He mentioned that the 'surat' is not supposed to be shared. So sepatutnya tak elok la share kan...Althought she so freaky kembang sebab org kata dia hot.

Tapi hot ke kalau kita tunjuk2 kat orang 'harta' kita?

To me takde hot pun tapi im not going to say anymore about the Hot Mama. Sebab kita ni tak tahu pengakhiran kita macam mana. Takut2 kita pun jadi lebih2 dari si Hot Mama nanti...

Cuma im felt very sorry for the wife. Kenapa la kejam sangat si suami? Kalau tak suka isteri tu boyot gemuk and so on. Cakap la. Bagitau la pada si isteri. Talk heart to heart. Susah sangat hantarla si isteri ke slimming center ke. Bagi makan ubat ke. Baru la adil....

I wonder how this si suami looks like? Ada handsome macam AA ke or as macho as Adi Putra?
Kalau muka pun macam kuali penyet, tak usah la berangan...simpan jelah angan2 tu kat syurga esok, boleh jejalan pegang tangan dengan bidadari syurga...kalau masuk syurga la.....


Hati panas :P
Ibu Muhsina


No comments:

Post a Comment

Post a Comment